piercing

Piercing/Håltagning

eregular-navel-piercng 51710912_518435235346379_8780600294334285129_n

Inledning En piercing i näsan kallas kort och gott för näspiercing. Det finns flera typer av näspiercingar och den främsta varianten placeras i näsvingen, på andra plats kommer septum. Innan du genomför piercingen så finns det några ting som du bör känna till om näspiercingar. Det finns en hel del myter och osaningar om att pierca näsan.

Undvik Första tiden bör du undvika att pilla med dina fingrar direkt på smycket eller vid piercingen. De två första veckorna bör du även undvika att bada bastu, sola solarium samt badhus/simbassänger.

Läkningstid Läkningstiden för en piercing i näsvingen är cirka sex till åtta veckor, det vill säga ganska lite mindre än andra tex. navel- och tungpiercingar. Tänk även på att du måste ha ett särskilt “läkningssmycke” första sex veckorna.

Rengörning Rengör ditt smycke lite då och då, gärna med Klorhexidin (finns även att köpa på salongen) som finns på apoteket. Använd ljummet vatten och tvål för att rengöra näsan.

Risker Det finns i princip inga allvarliga risker med näspiercing, men det finns ändå flera saker som du bör tänka på för inte få problem. Det är exempelvis till 95 procent upp till dig om såret ska läka. 

 

Näspiercing 

Första tiden bör du undvika att pilla med dina fingrar direkt på smycket eller vid piercingen. De 2 första veckorna bör du även undvika att bada bastu, sola solarium samt badhus/simbassänger.

Läkningstiden för en piercing i näsvingen är cirka 6-8 v. Du måste ha ditt läkningssmycke i minst 6v.

Det är exempelvis till 95 procent upp till dig om såret ska läka. En risk med näspiercing är att det kan leda till infektion av näsbrosket.

Åldersgräns Om du är under 18 år krävs målsmans godkännande.

 

Besökare idag: 208 | Denna månad: 460 | Totalt: 958946

 

Dagens datum

tisdag
2
juni
Rutger, Roger

2020
Vecka 23

Skötselråd Piercing

  • Läkprocessen för en piercing är en komplicerad uppgift och det är därför viktigt att din kropp mår bra. Var noga med att hålla en god hygien och god kost. Drick ordentligt med vatten. Ett gott råd är även att ta ett multivitamintillskott med C-vitamin och Zink dagligen.

UNDVIK!

  • RÖR INTE en oläkt piercing eller området runt ommed otvättade händer.
  • Åtsittande kläder eller accessoarer som kan irritera din piercing.
  • Hörlurar, telefon/ mobiltelefon eller liknande som är svåra att hålla rena. 
  • Att bada och basta de första 3 v.
  • Solarium de 3 första månaderna
  • Att sova på din piercing i den mån du kan.