Viktig information om ögonfrans lim

Ögonfranslim!

Som ni alla säkert redan vet så är ögonfranslimmen en kemikalie. Och därför krävs vissa regler kring detta för oss som importerar och säljer lim.

I våras gjorde Kemikalieinspektionen en kontroll av alla företag som säljer lim för ögonfransförlängning. Alla företag som ingick i inspektionen fick en anmärkning på något sätt, det betyder inte att man fått en stor anmärkning utan det kan ha varit fel nummer till giftinformation eller en missad rad i ett säkerhetsdatablad. De flesta av oss alla som säljer fransar och lim vet vad som krävs och då att säkerhetsdatablad och etiketten ska ha en viss märkning. Det är otroligt viktigt att allt är märkt korrekt och att vi följer de regler som finns.

Denna kontroll gjordes inte för att sätta dit någon utan för att de vill veta att produkterna har den märkning och datablad som krävs.

Tyvärr fanns det några företag som inte skötte sig och därmed blivit åtalade. Det är tråkigt att detta ska behöva ske och vi hoppas nu att alla som säljer, arbetar eller tänker importera ögonfranslim kollar upp vilka regler som finns kring detta.

Det är allergiframkallande ämnen i dessa lim och därför krävs det att man har en korrekt utbildning samt kundskap om härdplaster för att kunna arbeta med limmen. Arbeta inte med limmen om du är osäker eller inte har denna kunnskap, du kan ge dig själv och kunden allergi eller överkänslighet.

Tänk på att skydda er mot ångorna som kommer från limmet. I databladet finns informati

20171105_192232

on om skydd man kan använda. Vi rekommenderar att man använder ett punktutsug, det är inget krav utan vad vi anser att man bör ha när man utför fransförlängning.

Vi vill med denna information få er uppmärksamhet att hålla kolla på vilka produkter ni använder och saknar ni databladet se till att ni får det. För att arbeta med dessa lim som är cyanoakrylater krävs även en utbildning i härdplast samt att man gör ett spiromitest hos en företagsläkare så man får ett tjänstbarhetsintyg. Får man inspektion måste man kunna uppvisa man har härdplastutbildning samt gjort denna läkarundersökning.

Limmen vi använder är FDA godkända för användning enligt EU-standard

Nagelgallerian har utbildning i Härdplast och har även godkänt tjänstbarhetsintyg!

* informationen kommer från Bellestore där Nagelgallerian köper in sina produkter

 

Besökare idag: 537 | Denna månad: 3192 | Totalt: 2157238