Frågor & Svar

Jag har slagit av min nagel? Vad gör jag?

Svar: Troligtvis har du slagit emot nånting vilket är vanligt om man int eär försiktig. Gel är ju en härdplast o hårda slag eller stötar kan göra att nageln spricker, släpper eller går av. Kontakta din terapeut o be dem åtgärda.

Jag har fått gröna fläckar under mina naglar! 

SVAR: Det du drabbats av är troligen en bakterieinfektion. Detta kan bero på olika faktorer, t ex att du slagit i nageln och att den har släppt lite i kanten och därmed ”bjudit” in bakterier mellan nagel och material.

För att få bort bakterieinfektionen bör du uppsöka din nagelterapeut för att ta bort materialet, tvätta rent och desinficera. Därefter kan man oftast lägga nytt material på en gång.  Det är viktigt att inte använda samma fil på de friska naglarna för att undvika att sprida infektionen vidare. Du kan återigen lägga på material utan problem.

Tar mina egna naglar skada av material?

SVAR: Nej. Materialet i sig skadar inte den egna nageln. Gelén skyddar och förstärker den egna nageln och underlättar dess naturliga tillväxt. Om nageln påverkats negativt beror detta, i de allra flesta fall, på felaktig behandling från nagelterapeuten eller kunden själv. Ofta skadas nageln av att kunden själv sliter av eller filar ner materialet för mycket och då tar bort flera lager av den naturliga nageln. Observera därför att du INTE får fila, riva, klippa eller slita i konstnageln!

Om du inte har några problem finns det ingen anledning att ta bort materialet om du trivs med dina konstnaglar. Nageln andas inte och det finns ingen gräns för hur länge man kan ha material på nageln.

Jag är gravid, är det farligt att förlänga naglarna med gelé?

SVAR: Det finns inga skäl att tro att någon form av nagelförlängning/-förstärkning under graviditet är skadligt. Produkten härdar snabbt och risken att materialet ska tränga ner under de yttersta lagren av nageln är minimal. Hormonförändringar i kroppen kan däremot göra att materialet inte sitter lika bra som vanligt.

Vad har hänt om det spänner i nageln efter behandling?

SVAR: Oftast har det med att göra att man valt fel tipp på naglarna! För små eller fel form. I bland är bara nya kunders naglar "ovana" vid material å då kan det kännas lite ömt första dagen efter då man filat å fixat. Men som sagt oftast har det med tipparna att göra.Fortsätter besvären bör du kontakta din salong.

Hur länge håller materialet?

SVAR: Mitt svar är alltid att det beror helt och hållet på dig och hur du sköter om dem. Jag kan ge min nagelmodell som exempel, hennes ser jätte fina ut i 6-8 veckor, bortsett från utväxten som är mindre fin. Inga släpp, inga sprickor i varken den naturliga eller konstgjorda nageln, ingenting. Men å andra sidan har hon mig som ser till att hon använder nagelolja minst 2 ggr om dagen - nyckeln till ett par välmående naglar, sedan använder hon nagelborste att rengöra under naglarna och använder handskar vid städ-/disk. Så allt beroende på kunden. De kan hålla i 2 veckor och de kan hålla i 2 månader.  

Kan nagelbitare få behandling hos er?

SVAR: Absolut, ALLA kan få vackrare naglar. Men i det fallet bör man gå på jämnare underhåll och följa våra råd om skötsel mm.

Det släpper i kanterna, vad gör jag för fel?

SVAR: Det kan bero på olika saker, en av dem är oftast att man inte oljar in nageln och den blir torr. Nageln släpper då fr materialet. Om du oljar dina naglar enligt rekommendation ska du se att de håller bättre. Annat fall så kontakta din salong och be dem åtgärda. Sedan beror allt på hur du tar hand om dina naglar.

Hur vet jag att en salong är seriös?

SVAR: Hör med din salong om det har utbildning och erfarenhet i yrket, be att få se eventuella diplom. Be även att få se över deras rutiner på hur de sköter sina verktyg och be att få nya filar vid varje behandling. Be att få se bilder på utövarens behandlingar. Du ska alltid känna dig trygg när du går till en salong.

Statistik

Besökare idag: 532 | Denna månad: 3187 | Totalt: 2157233

 

Hittar du ingen tid som passar? Ring/sms på 070-682 10 99 Boka tid

Dagens Datum

fredag
3
februari
Disa, Hjördis

2023
Vecka 5