Lär dig mer om fransar

Det finns flera olika sorters fransar:

Syntetiska: ( alla utom äkta mink är syntetiska i olika former) kallas ofta för Premium, är de vanligaste och de som har funnits längst.De är gjorda i en avsmalnande form och är böjda för att efterlikna en naturlig frans.
De är gjorda av polyester och kan vara lite hårda.

Silkfransar: är gjorda av syntetiska polyesterfiber. De är lättare och mer flexibla än de vanliga syntetiska fransarna, och pga deras extremt låga vikt så är de här de mest populära fransarna.

Faux Mink betyder: " falsk mink " och precisiontillverkas i nyion för att efterlikna minkpälsen.De har en djupare,mörkare och rikare färg och är väldigt tunna och lätta.Den är ett billigare alternativ till den äkta minkhåren.

Authentic mink är äkta minkhår, som utvinns genom att man försiktigt borstar den levande minken för att på så sätt skörda hårstrån/päls som minken ändå ska tappa. Det är alltså inga djur som skadas eller mår dåligt under den här proceduren.
Fransarna är 100% naturliga och väldigt mjuka .De känns precis som din egna fransar tenderar att sitta bättre än många andra då klistret bondar extra bra mellan två naturliga fransar.Minkfransar är de mest bekväma att bära då de är de mjukaste mest flexibla som går att få tag i,och de följer dina rörelser precis som dina egna fransar.
Minkfransarna är handplockade,steriliserade och extremt hud vänliga,utan konstgjord färgning eller annan kemisk behandling,vilket gör dessa fransar till de mest exklusiva, och den dyraste av fransförlängningar.

Jag jobbar inte med dessa fransar!

Cresent är spetsig i båda ändar för en bättre övergång passform mot den egna fransen.

Källa: http://www.perfecteyesproshop.se/perfect-education/l%C3%A4r-dig-mer-om-fransar-22427778


Det finns fransar i olika material, färg, längd och tjocklek, och självklart i olika "böj".

"Singles"
Enstaka fransar som limmas fast på dina egna fransar, en och en, för minimalt slitage på dina egna fransar.

"Volume"
Det absolut senaste modet i fransvärlden - man använder fortfarande singelfransar, men väldigt mycket tunnare och sätter flera stycken tillsammans per naturlig frans för att få maximal volym - OBS detta har inget med flares att göra! Läs mer om Russian och European Volumehär..

Olika designer
Tanken är förstås att vi följer ögats naturliga form och bygger på och förstärker, det är det som påverkar valet av längd och form. Om det är första gången kunden gör en ögonfransförlängning så är det ganska normalt att man börjar lite försiktigt, låt kunden få känna efter om de kanske vill ha ännu längre fransar eller mera "vågade". Det finns flera olika böjar på fransarna och de vanligaste är (J) B, C, D, och L, och L+ där J är den som är minst böjd, och L+ är en ganska ny form som är en blandning mellan L och D.

Tunna eller tjocka, långa eller korta?
Fransarna kommer i olika tjocklek, från den tunnaste, 0,05 mm, till 0,30 mm som är den tjockaste. Längden på fransarna varierar från 5-25 mm så det finns en hel del att välja på! Här ska man tänka på att om kunden har tunna fransar så kanske de inte orkar bära upp de tjockaste, utan man får anpassa så det blir bästa möjliga för just den här kundens fransar. Även de allra längsta kan bli för tunga för den egna fransen. Egentligen så används inte tjocklekarna 0,25 - 0,30 alls till vardags, endast vid speciella tillfällen som photoshoots, maskerader och liknande. De är alldeles för tunga för våra fransar och lossnar ganska snabbt. Fler och fler skippar även 0,20 mm - i USA som liggernågra år före oss i utvecklingen har de slutat helt med 0,20 och jobbar med 0,15 som längst.

 

Besökare idag: 1835 | Denna månad: 93916 | Totalt: 1816038