Spray Tan

Spraytanretouched_55_600x

Bli Spraytan Stylist, vi utbildar dig fr 1 999:-

Pris: Se boka direkt

Innan du kommer på behandling 

LÄS NOGA  INSTRUKTIONERNA 

Instruktioner före & efter behandling

Så gör du för att din spraytan ska hålla extra länge

Återfukta gärna huden varje dag
Vänta med att utöva fysiska aktiviteter efter spraytanning.
Använd tvål endast när det är nödvändigt.
Skrubbning, rakning och vaxning gör att solbrännan bleknar snabbare.
Simning och blötläggning i pooler, badtunnor och saltvatten torkar ut huden och förkortar livslängden på din solbränna.
Efter ca 5-7 dagar då färgen börjar avta gradvis kan det uppstå små ojämna partier (fläckar), vilket är ett resultat av att gamla hudceller lossnar, avlägsna detta enkelt med en skrubbvante. 

Jag tänkte göra lashes, vad bör jag tänka på?

Vätskan innehåller lösningsmedel och kan göra så att fransarna släpper. Rådgör alltid med din utövare. Det är inga problem att sola med lashes, vi hjälps åt att skydda dom.

Varför varar spraytanningen just 5-10 dagar?
Spraytannen genereras i hudens yttersta lager. Hudcellerna i detta lager är döda och lossnar från huden i en förnyelseprocess var 5-10:e dag. Denna process och till en viss del även extern påverkan gör att det yttersta lagret ersätts och färgen gradvis försvinner, precis som vid en vanlig solbränna.

Varför sitter färgen kvar kortare tid på vissa personer?
Hudtypen spelar roll men även hur man tar hand om sin spraytan. Rengöringsprodukter med fel pH-värde eller hård torkning med handduk kan leda till att färgen försvinner fortare än vanligt. Använd mycket återfuktning i form av lotion, 2 gånger per dag.

Måste jag skydda håret när jag blir sprayad?
Nej, DHA reagerar inte vid kontakt med varken huvud- eller kroppshår, till skillnad från vissa traditionella brun utan sol-produkter. Eventuell spraytan i håret försvinner när du duschar. 

Kan jag sola efter spraytanning?
Ja, du kan sola efter att du duschat bort guidefärgen. Det är viktigt att komma ihåg att du inte är skyddad mot solens UV-strålar. Använd ALLTID solskyddsfaktor!

Kan mina kläder bli fläckiga?

Ja. Insidan av kläderna kan bli färgade av guidefärgen men försvinner i tvätt på 40 grader. Jag rekommenderar dig att ha löst sittande kläder i bomull på dig direkt efter sprayning. Efter att du duschat första gången ska det inte färga av sig längre.

Eftersom DHA är socker, kan det påverka mig som har diabetes?
Nej. DHA är ett extrakt från sockerrör som ska sprayas på huden och är alltså till för utvärtes bruk. DHA penetrerar inte så djupt ner i huden och kan inte komma ut i blodomloppet.

Jag får mycket fräknar och prickar när jag solar, händer samma sak med spraytan?
Nej, DHA aktiverar inte melaninet, så inga nya fräknar eller fläckar kommer fram. Tvärtom jämnar spraytan ut hudfärgen så att fläckarna inte blir lika framträdande.

Men hur reagerar fläckarna som jag redan har på kroppen?
Olika toner i huden, vare sig det är områden av ljus eller mörk hud kommer inte att ”kamoufleras”. Huden blir solbrun överallt och de behåller de olika pigmenttonerna och ökar inte i tonen i de mörkare områdena.

Kan man göra en behandling om man är gravid?
Vi rekommenderar att inte spraya sig innan 12v. Vätskan är en sockerlösning tillsatt med lite andra helt naturliga ämnen för att ge huden fukt och näring. Den går inte in i kroppen och innehåller inga uv-strålar.

Finns det olika bruna nyanser?
Ja. Man anpassar färgen efter kundens pigment och givetvis efter hur brun man vill bli. 

Kan man bli orange?
Inte om man sprayas av en duktig terapeut med en vätska av hög kvalité som är anpassad efter kundens pigment. Använder man för hög %-halt DHA eller för mycket vätska kan kunden bli orange. 

Om jag har psoriasis, eksem osv. Hur reagerar huden då?
När dessa områden sprayas kommer färgen försvinna något fortare än på resten av kroppen eftersom det yttre hudlagret på dess ställen försvinner i högre takt. Om du har torra eksem, smörj de lite innan sprayning då torr hud absorberar tanningen mer.

Jag har Vitiligo som är en autoimmun sjukdom som visar sig som bortfall av pigmentering i huden. Kan jag spytanna iaf?

Svar : Vitiligo är en fläckvis förlust av pigmentceller i ytterhuden. Avsaknaden av melanin gör att huden inte reagerar vid exponering i solen och dessa pigmentlösa fläckar har en ständigt vitare nyans. Hursomhelst reagerar proteinet i huden på dessa områden med DHA och får färg. Det är omöjligt att precis matcha tonen med intensiv solbränna men det är fullt möjligt att uppnå en fin, något ljusare solbränna på dessa områden med en "suddig" effekt.

Varför får jag fläckar efter jag solat?

Svar: Tyvärr har du troligtvis inte skrubbat dig ordentligt, därav fläckar. Fläckar beror oftast på döda hudceller som måste skrubbas bort. Det kan även hända om du har torreksem eller har torra partier på huden samt pigmentfläckar. Be din utövare om råd.


Vad ska jag tänka på innan behandling?

Dagen innan du sprayas ska du skrubba igenom huden noga. Använder du bodyscrub är det extra viktigt att du gör det dagen innan eftersom bodyscrub oftast innehåller olja och det försämrar tanningen att ”fästa”. Dagen innan rakar du dig med. Samma dag som du ska sprayas duschar du, tillför ingen hudlotion, (endast om du har torra fläckar eller mycket torr hud) ingen deodorant, parfym eller make-up.

Vad ska jag tänka på efter behandling?

För ett bra resultat är det avgörande att inte duscha, blöta ner sig, ta på någon kräm, make-up, parfym eller deodorant och undvika aktiviteter som kan orsaka svettning de första 8 timmarna. Du kan dock använda mascara och läppstift. När 8 timmar har gått rekommenderar jag att man duschar. Du kan vänta att duscha till dagen efter (om du sprayas på kvällen) tänk på att guidefärgen kan färga av sig på täcken och lakan. För att undvika hud mot hud, sov i pyjamas. Sov INTE på skrynkliga lakan, detta kan ge dig ränder på kroppen.

Tips för att underhålla din härliga färg.

• Återfukta huden varje dag, gärna morgon och kväll. Vi säljer bra produkter som underhåller din spraytan på bästa sätt.
• Peela eller exfoliera inte huden.
• Använd mild duschkräm.
• Klapptorka huden.
• Undvik alltför starka make-up removers.

Statistik

Besökare idag: 648 | Denna månad: 6145 | Totalt: 2039858

Boka tid i Östersund

Hittar du ingen tid som passar? Ring/sms på 070-682 10 99 Boka tid

Följ oss på Instagram

Instagram

Dagens Datum

söndag
4
december
2:a söndagen i advent
Barbara, Barbro

2022
Vecka 48